Хляб от Лимец и Ленено Брашно

06/08/2018
"Намажете само една филийка от този здравословен хляб с малко масло и денят ще бъде по-вкусен"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 368
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 200 г
  • брашно от ленено семе - 100 г
  • мая - 17 г жива
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 15 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затоплената водичка с лъжицата захар. Изчакайте 5-6 минутки да шупне и към нея сипете двата вида брашно, солта и олиото.

Замесете гладко тесто и го оформете на хлебче. Аз меся поне 5 минутки интензивно или горе -

долу същото време с миксер с приставки за месене на тесто.

Намазнете подходяща тавичка и поставете хлебчето да втаса и удвои обема си за около 1 час.

Изпечете в загрята на 190 градуса фурна за около 20-25 минути или до суха клечка.

Охладете върху решетка преди да нарежете на вашата трапеза.

Добър апетит!

* Лененото брашно придобивам, като меля зрънца ленено семе в кухненски робот или мелничка за кафе.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар