Начин на приготвяне
Картофите измийте добре и ги обелете. След това ги разрежете на две през средата.
Сложете ги в купа и ги овкусете с хималайска сол, пипер меланж и сладък червен пипер. Добавете 2 с.л. олио и разбъркайте добре.
Измийте добре пилето. Пригответе тава, в която ще го печете. В купа сложете хималайска сол, пипер меланж, сладък червен пипер, розмарин и мащерка, добавете 2 с.л. олио и разбъркайте.
След това намажете пилето с подправките и го сложете в средата на тавата.
Около него наредете картофите и налейте бирата.
Изпечете за 1 час в предварително загрята на 200 °C фурна на долен и горен реотан с вентилатор.
При поднасяне наредете свежи листа маруля в поднос и наредете върху тях изпеченото пиле и картофите.
Бон апети с това цяло пиле с картофи и бира на фурна - просто вкусотия!
Вижте още как да изчистите правилно пиле, како и колко да печете пилето на фурна.