Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Цяло пиле с картофи и бира на фурна

Цяло пиле с картофи и бира на фурна

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3153k6563
Цяло пиле с картофи и бира на фурна
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Бон апети с това цяло пиле с картофи и бира на фурна - просто вкусотия!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • розмарин - 1 ч.л. млян
  • бира - 380 мл светла
  • олио - 4 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • пипер меланж - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте добре и ги обелете. След това ги разрежете на две през средата.

Сложете ги в купа и ги овкусете с хималайска сол, пипер меланж и сладък червен пипер. Добавете 2 с.л. олио и разбъркайте добре.

Измийте добре пилето. Пригответе тава, в която ще го печете. В купа сложете хималайска сол, пипер меланж, сладък червен пипер, розмарин и мащерка, добавете 2 с.л. олио и разбъркайте.

След това намажете пилето с подправките и го сложете в средата на тавата.

Около него наредете картофите и налейте бирата.

Изпечете за 1 час в предварително загрята на 200 °C фурна на долен и горен реотан с вентилатор.

При поднасяне наредете свежи листа маруля в поднос и наредете върху тях изпеченото пиле и картофите.

Бон апети с това цяло пиле с картофи и бира на фурна - просто вкусотия!

Вижте още как да изчистите правилно пиле, како и колко да печете пилето на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: