Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено цяло пиле на барбекю

Печено цяло пиле на барбекю

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Печено цяло пиле на барбекю
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
29/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Страхотно пиле на барбекю - повод да съберете тайфата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.200 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 60 мл
  • за гарнитура
  • тиквички
  • лук
  • патладжан
  • чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се отстраняват крилата.

След това се разрязва през гръдната част. Отваря се хубаво и се поставя в найлонова кесия. Начуква се внимателно с дървено чукче.

Пилето се посолява.

В купичка се налива зехтинът. Добавят се червеният и черният пипер и счуканият чесън. Цялото пиле се намазва хубаво с маринатата.

За да се опече пилето цяло, трябва барбекюто да има доста жарава, която се контролира да не е много силна.

Скарата на барбекюто се намазва с парче сланина. Поставя се пилето с кожата нагоре. Обръща се периодично.

Ако ви е останала от маринатата, по време на печене пилето се намазва с нея.

И когато пиленцето хубаво се е зачервило, се маха от скарата и се поставя в тава, като отгоре готовото печено пиле се покрива с друга тава.

Следва опичането на зеленчуците за допълнение и гарнитура на вкусното пиле.

Да ви е вкусно с това печено цяло пиле на барбекю!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: