Пилешка пържола с гарнитура от ориз

08/08/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваМастър Шеф132914820976
"Вкусни са и поотделно, но заедно в една чиния комбинацията е наистина неустоима "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 265
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешките гърди напречно на парчета с дебелина 2-3 см. В тавичка, покрита с хартия за печене, и намазана с олио, подреждаме пилешките гърди. Нарязваме доматите на колелца, а лука на ситно.

Поръсваме месото с черния пипер, солта и чубрицата и го поставяме върху лука. Включваме фурната и поставяме да се пекат.

След като са почти готови вадим слагаме кръгчетата домат и настъргваме кашкавала. Поръсваме с чубрица и отново връщаме във фурната за още 10 минути.

Ориза приготвяме по следния начин. Нарязваме лука на кубчета, както и чушката.

В тиган поставяме маслото и запържваме лука а след това и чушката. Следват гъбите и пържим докато омекнат (около 5 минути).

В друг дълбок съд запържете ориза за 2-3 минути на силен огън и сипваме гъбения бульон. Намаляваме котлона и бъркаме внимателно и оставяме така докато ориза си поеме течността.

После изсипваме подготвените зеленчуци при ориза и разбъркайте добре. При поднасянето поставяме по една пържолка и част от ориза.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар