Сурови шоколадови барчета за онези дни

11/08/2018
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо515
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • какао - 200 г сурова какаова маса
  • меласа - 150 г от цвекло или от фурми
  • кокосова паста - 200 г /тахан
  • ванилия - 1/4 ч.л. семенца
  • сол - щипка
  • лешници - 100 г сурови
  • бадеми - 100 г сурови
  • орехи - 100 г сурови
  • сушени смокини - 100 г сурови
  • червени боровинки - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете какаовата маса и кокосовата паста на водна баня.

Прибавете меласата, ванилията и солта и разбъркайте.

Добавете ядките и разбъркайте.

Във форма за печене, най-добре квадратна, но може и кръгла, със страни около 15 см (или продълговата форма за кекс) сложете хартия за печене. Изсипете сместа и притиснете добре, докато се получи равен блат.

Охладете за минимум 2 часа.

Когато десертът се охлади, извадете го от формата и оставете за 1-2 минути да се отпусне.

Разрежете на малки квадрати с страна около 3 см.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яница Николова
Супер!
0
0