Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с патладжан и топено сирене

Гювечета с патладжан и топено сирене

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6689681
Гювечета с патладжан и топено сирене2 / 2
10/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Има ли гладни, защото тези гювечета с патладжани и топено сирене няма да се изядат сами"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр. (голям)
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • топено сирене - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и го нарежете на малки кубченца. Посолете и оставете за 10-15 мин. След това го отцедете.

Разтопете маслото в дълбок тиган на котлона и добавете патладжана към него. Задушете за около 5 мин под капак, след което прибавете нарязания на ситно лук и отново задушете за кратко (2-3 мин.).

Махнете капака, прибавете топеното сирене и разбъркайте. Овкусете със сол, пипер и магданоз и махнете от котлона.

Получената смес разпределете по равно в 3 гювечета. Отгоре залейте с предварително приготвена смес от настърган кашкавал (100 г) и яйца (3 бр.)

Без да ги захлупвате, ги пъхнете в предварително загрята на 250 градуса фурна и печете 15-20 мин или до получаване на коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: