Начин на приготвяне
Обелете патладжана и го нарежете на малки кубченца. Посолете и оставете за 10-15 мин. След това го отцедете.
Разтопете маслото в дълбок тиган на котлона и добавете патладжана към него. Задушете за около 5 мин под капак, след което прибавете нарязания на ситно лук и отново задушете за кратко (2-3 мин.).
Махнете капака, прибавете топеното сирене и разбъркайте. Овкусете със сол, пипер и магданоз и махнете от котлона.
Получената смес разпределете по равно в 3 гювечета. Отгоре залейте с предварително приготвена смес от настърган кашкавал (100 г) и яйца (3 бр.)
Без да ги захлупвате, ги пъхнете в предварително загрята на 250 градуса фурна и печете 15-20 мин или до получаване на коричка.