Начин на приготвяне
За единия блат се чукват 3-те яйца. Добавя се 1 ч.ч. захар. Разбиват на сняг. Добавя се брашното и се разбива добре. Добавят се стафидите. Объркват се.
Подготвя се тавичка с хартия за печене и намазнена. Сместа се изсипва в тавичката.
Същото се повтаря и с другия блат, но в него се слагат орехи вместо стафиди.
Тавичките трябва да са еднакъв размер. Пекат се един по един до готовност.
За крема:
Aктивира се желатинът в 1 к.ч. от сока на компота от кайсии. Разбиват се заквасената сметана и желатинът. Слага се първият блат със стафиди.
Сиропира се с компота от кайсии. Отгоре се нареждат плодчетата кайсии.
Маже се половината сметанов крем. Слага се вторият блат с орехи. Сиропира се с компота от вишни. Вишните се отцеждат и се добавят към останалата част сметанов крем.
Тортата се покрива с крема с вишни. Оставя се да стегне за няколко часа в хладилника.