Начин на приготвяне
За блата разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Смесете брашното, бакпулвера, ванилията и какаото, разбъркайте. Към яйчената смес първо добавете сметаната, а после и смесените сухи съставки, разбъркайте с шпатула.
Сипете сместа в правоъгълна тава, постлана с хартия за печене, заравнете сместа и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, печете до готовност.
Извадете готовия блат и разделете на 4 квадратни блата, първо, разделете на две по вертикала, а после на две по хоризонтала.
Сварете сиропа, като първо карамелизирате захарта а после налейте водата, варите до разтваряне на карамела. Полейте блатовете с карамеления сироп равномерно.
В купа смесете Дулсе де лече, сметаната, разбийте до пухкав крем. В блендер смелете по-голямата част от пържения фъстък и го добавете към крема, разбъркайте добре.
Сглобете тортата, като редувате блат и крем, завършете с крем и намажете от всички страни тортата с него, отгоре поръсете с отделения пържен фъстък.
Поставете тортата в хладилник да престои поне 6 часа, сервирайте.