Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Лучени пърленки с кренвирш на тиган

Лучени пърленки с кренвирш на тиган

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Лучени пърленки с кренвирш на тиган
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Вкусни пърленки с каквото намерите в хладилника - ето на това му се казва успешна кулинарна импровизация"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 300 мл
  • бакпулвер - 1 бр.
  • суха мая - 1 ч.л.
  • кренвирши - 1 бр.
  • лук - 1 глава, голям
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на две на три и се смила в чопър заедно със сол на вкус.

След което се пасира.

В съд слагаме брашното, водата, бакпулвера и ванилията, добавяме лука и кренвирша.

Омесваме тестото. Оставяме тестото да отпочине около 30 минути.

След като тестото е втасало, разделяме го на няколко топки и ги разточваме.

В тиган загряваме 3 с.л. олио или зехтин и ги запържваме до готовност.

От дадените съставки се получават 8-10 бр. - в зависимост от големината, която желаете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: