Ориз с вино

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Ориз с вино1 / 2
13/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • бадеми - 1 ч.ч. счукани или смлени
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 прахче
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете количеството ориз в подсолена вода, докато напълно омекне. След това прецедете, като първо го облеете със студена вода, за да не се слепва.

Разбъркайте ориза с бадемите, стафидите, пудрата захар, канелата и залейте с червеното вино.

Поднесете студено, като е идейно да го разпределите в портокалови или ябълкови купички.

Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: