Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Крехко пилешко с ориз, гъби и вино в тенджера

Крехко пилешко с ориз, гъби и вино в тенджера

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823511281
Крехко пилешко с ориз, гъби и вино в тенджера
Снимка: Denitsa
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 50 мл
  • вода - 3 ч.ч.
  • печурки - 350 г гъби
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • лук - 1 малка глава кромид
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и заедно с бутчетата запържваме за около 3-4 мин в олиото.

След като сменят цвета си - бутчетата и лука, добавяме нарязаните на едро гъби и подправките. Запържваме и добавяме виното.

Прибавяме измития ориз и доливаме 3 ч.ч. вода и разбъркваме периодично до пълното сваряване и раздуване на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: