Хусарско задушено

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Хусарско задушено2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг без кокали и тлъстини, може и телешко
  • масло - за запържването
  • за плънката
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 2 глави скълцан ситно
  • кашкавал - 50 г настърган, сух
  • сол
  • черен пипер
  • бахар - счукан
  • бълтъци
  • сухар - 1/2 ч.ч. стрит
  • бяло вино - 1 ч.ч. за задушаването
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте много добре телешкото и го задушете в лъжица масло. След това го нарежете на тънки филии.

Пригответе плънка, като смесите до хомогенност 1 с.л. масло, скълцания ситно лук, настъргания сух кашкавал, сол, пипер, счукания бахар, белтъците и галетата.

Филиите месо редувайте с плънката. Завържете с дебел конец.

Сложете в тенджера, залейте с виното и задушете до готовност на месото.

Трябва да е готово след около 40 минути или 1 час.

Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: