Телешко задушено в мултикукър

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7418k2k13k5
Телешко задушено в мултикукър
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
16/07/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Телешко задушено в мултикукър - същинска храна за душата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • картофи - 500 г
  • моркови - 150 г
  • целина - 1/2 бр. стрък /селъри/
  • кромид лук - 2 глави
  • доматено пюре - 50 г
  • червен пипер - 1 с.л
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 4 бр. зърна
  • магданоз - 1/4 връзка
  • лимон - 1 бр. сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ползвах телешки ребра и реших да сваря предварително, за да мога да прецедя бульона и да обезкостя месото. Вие може да ползвате телешко по ваше предпочитание.

В купата на мултикукъра сложете 3 л вода, телешкото месо със сол, дафинов лист, черен пипер зърна и дръжките от магданоза.

Върнете я в кукъра, включете на програма за готвене под налягане и гответе на програма за супа за 20 мин.

През това време почистете зеленчуците и нарежете на парчета.

Когато програмата на мултикукъра завърши готвенето, освободете клапана да излезе налягането и извадете месото.

Прецедете бульона, изплакнете купата и върнете бульона в нея.

Месото отделете от кокалите и нарежете на парченца.

Сложете в купата всички подправки, доматеното пюре, зеленчуците и обезкостеното месо.

Разбъркайте и върнете купата в мултикукъра.

Затворете клапана, включете на програма stew /задушено/ и гответе 15 минути.

Когато е готово телешкото задушено, освободете отново внимателно клапана да излезе налягането и отворете капака.

Накрая поръсете телешко задушено в мултикукър със свеж магданоз или пресен зелен лук и сипете сока на един лимон.

Да ви е вкусно!

Източник: Блогът на Сия Рибагина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: