Начин на приготвяне
За тази рецепта ползвах телешки ребра и реших да сваря предварително, за да мога да прецедя бульона и да обезкостя месото. Вие може да ползвате телешко по ваше предпочитание.
В купата на мултикукъра сложете 3 л вода, телешкото месо със сол, дафинов лист, черен пипер зърна и дръжките от магданоза.
Върнете я в кукъра, включете на програма за готвене под налягане и гответе на програма за супа за 20 мин.
През това време почистете зеленчуците и нарежете на парчета.
Когато програмата на мултикукъра завърши готвенето, освободете клапана да излезе налягането и извадете месото.
Прецедете бульона, изплакнете купата и върнете бульона в нея.
Месото отделете от кокалите и нарежете на парченца.
Сложете в купата всички подправки, доматеното пюре, зеленчуците и обезкостеното месо.
Разбъркайте и върнете купата в мултикукъра.
Затворете клапана, включете на програма stew /задушено/ и гответе 15 минути.
Когато е готово телешкото задушено, освободете отново внимателно клапана да излезе налягането и отворете капака.
Накрая поръсете телешко задушено в мултикукър със свеж магданоз или пресен зелен лук и сипете сока на един лимон.
Да ви е вкусно!
Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и нашите рецепти за телешко варено и телешки ребра.
Източник: Блогът на Сия Рибагина