Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Най-вкусната Пилешка Кавърма

Най-вкусната Пилешка Кавърма

TeodokraTeodokra
Новак
443
Най-вкусната Пилешка Кавърма2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Опитахме я и с ръка на сърце обещаваме, че това е най-вкусната Пилешка кавърма"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 150 - 200 г (аз използвах замразени)
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 1 - 2 (може и печени)
  • домати - 1 бр.
  • пилешки бульон - 200 мл (аз използвах на Маги)
  • бяло вино - 75 - 100 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • соев сос - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • целина - щипка суха
  • чубрица
  • сол
  • нишесте - 1 ч.л. пшенично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на малки парчета.

Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци, чесънът - на ситно.

Чушката се почиства от семената и се нарязва на ивици.

Запържва се лукът, чесънът и чушките. Добавя се месото. След това всички останали продукти без нишестето.

След като заври ястието, котлонът се намалява на слабо.

Пилешката кавърма се оставя да къкри 40 минути.

Сосът се сгъстява с 1 ч.л. нишесте.

Пилешката кавърма се поднася с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: