Овнешка мусака с патладжани

MarianaMarianaДжедай7720
15/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на колелца, посоляваме ги и ги оставяме 1 час, да се отдели водата, след което ги изстискваме и изпържваме в загрято олио от двете страни.

В отделен съд запържваме ситно нарязаните глави лук, настъргания морков и по желание може да прибавите малко целина.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме мляното месо и запържваме и него. Овкусяваме продуктите със сол и черен пипер на вкус, както и с половин връзка ситно нарязан магданоз.

Нареждаме половината патладжани в предварително намазнена тава. Отгоре разстиламе запърженото овнешко и покриваме с останалите патладжани.

Върху тях нареждаме доматите, нарязани на колелца и печем в умерена фурна до готовност.

Разбиваме яйцата с прясното мляко, заливаме мусаката и запичаме в гореща фурна за кратко. По желание поднасяме с кисело мляко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар