Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Овнешка мусака с картофено пюре

Овнешка мусака с картофено пюре

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Овнешка мусака с картофено пюре1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Ще ви кажем само две думи, но сме сигурни, че ще ни разберете - страхотна е"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1/2 кг
  • масло - 1/2 пакетче (65 г)
  • доматено пюре - 2 супени лъжици
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1/2 кг
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги минаваме през преса за картофи или чопър.

В отделен съд задушаваме лука в маслото. Добавяме нарязаното на кубчета овнешко и пържим до омекване.

Когато месото е поомекнало, добавяме доматеното пюре и подправки на вкус.

Сваляме от огъня и оставяме в страни.

Смлените картофи задушаваме в масло, слагаме млякото и жълтъка, а белтъка разбит на сняг, добавяме последно.

В тава изсипваме месото, покриваме с картофеното пюре и ръсим с кашкавал. Печем до зачервяване.

Мусаката върви със свежа зелена салата като гарнитура.

Овнешката мусака с картофено пюре е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: