Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Овнешка мусака с патладжани

Овнешка мусака с патладжани

MarianeMariane
Джедай
5611k
Овнешка мусака с патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 1 кг мляно
  • патладжани - 1 кг
  • олио - за пържене
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • домати - 3 - 4 бр. червени
  • за заливката
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме патладжаните на колелца, посоляваме ги и ги оставяме 1 час, да се отдели водата, след което ги изстискваме и изпържваме в загрято олио от двете страни.

В отделен съд запържваме ситно нарязаните глави лук, настъргания морков и по желание може да прибавите малко целина.

Когато зеленчуците омекнат, добавяме мляното месо и запържваме и него. Овкусяваме продуктите със сол и черен пипер на вкус, както и с половин връзка ситно нарязан магданоз.

Нареждаме половината патладжани в предварително намазнена тава. Отгоре разстиламе запърженото овнешко и покриваме с останалите патладжани.

Върху тях нареждаме доматите, нарязани на колелца и печем в умерена фурна до готовност.

Разбиваме яйцата с прясното мляко, заливаме мусаката и запичаме в гореща фурна за кратко. По желание поднасяме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: