Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Градинарски гювеч с пилешко и мащерка

Градинарски гювеч с пилешко и мащерка

Градинарски гювеч с пилешко и мащерка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Богат гювеч с пилешко и много зеленчуци за една перфектна вечеря"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • бамя - 6 - 7 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • пилешки бутчета - 5 бр. горни
  • олио - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • бульон - пилешки
  • мащерка - свежа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете измитите зеленчуци от люспи, семки и дръжки. Нарежете ги на подходящи парчета.

Почистете пилешките бутчета и ги сварете в тенджера под налягане до готовност. Прецедете пилешкия бульон.

Загрейте олиото в тенджера. Добавете лука и чесъна. Задушете ги до омекване.

Добавете морковите, чушките, картофите, бамята, тиквичката и патладжана /предварително изкиснат в подсолена вода/.

Гответе докато зеленчуците променят цвета си и омекнат. Добавете червения пипер и доматите.

Разбъркайте и изсипете зеленчуковата смес в глинен гювеч. Наредете пилешките бутчета отгоре, овкусете със сол. Натрошете зеленчуковия бульон и го добавете в гювеча.

Полейте с пилешки бульон до покриване на зеленчуците и бутчетата.

Похлупете с капак и сложете гювеча във фурната. Включете фурната на 200 градуса и печете около час.

Готовото ястие поръсете със свежа мащерка.

Градинарският гювеч с пилешко и мащерка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: