Начин на приготвяне
Почистете измитите зеленчуци от люспи, семки и дръжки. Нарежете ги на подходящи парчета.
Почистете пилешките бутчета и ги сварете в тенджера под налягане до готовност. Прецедете пилешкия бульон.
Загрейте олиото в тенджера. Добавете лука и чесъна. Задушете ги до омекване.
Добавете морковите, чушките, картофите, бамята, тиквичката и патладжана /предварително изкиснат в подсолена вода/.
Гответе докато зеленчуците променят цвета си и омекнат. Добавете червения пипер и доматите.
Разбъркайте и изсипете зеленчуковата смес в глинен гювеч. Наредете пилешките бутчета отгоре, овкусете със сол. Натрошете зеленчуковия бульон и го добавете в гювеча.
Полейте с пилешки бульон до покриване на зеленчуците и бутчетата.
Похлупете с капак и сложете гювеча във фурната. Включете фурната на 200 градуса и печете около час.
Готовото ястие поръсете със свежа мащерка.
Градинарският гювеч с пилешко и мащерка е готов.