Мититеи - Румънски Кебапчета

18/08/2018
"Там, там, отвъд Дунав правят най-вкусните кебапчета, мититеи им казват "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 125
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма - 500 смес телешка/свинска или агнешка
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 2 стръка, листата
  • розмарин - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • сол - 1 с.л.
  • говежди бульон - 35 мл
  • червен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно скълцания кориандър, счукания чесън, черния пипер, червения пипер, солта и розмарина.

Налива се бульончето и се размесва отново. Ако нямате 35 мл. говежди бульон сложете вода и 1/4 кубче телешки бульон, втривайки го с пръсти.

Оставя се овкусената кайма в хладилник, покрита със фолио за свежо съхранение, добре е да престои една нощ, но и 4-5 часа биха били достатъчни.

Когато дойде ред да приготвите мититеите, омесете отново каймата и оформете малки кебапчета.

Може да ги изпържите или изпечете на скара.

Този вкусен румънски специалитет се поднася задължително с горчица и в компания със студена бира.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар