Питка от тестено руло

17/08/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо374
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се слага в 150 мл. хладка вода и се размива. Белтъкът и жълтъкът на яйцето се разделят. Жълтъкът се отделя в малка купичка. Белтъкът в голяма купа. Разбива се.

Към белтъка се добавят захарта, солта и олиото. Разбива се. Добавят се и останалата вода и маята.

Тестото се разбива с миксер с приставка за тесто. Брашното се пресява. Постепенно започва да се добавя брашно.

Добавя се брашно, докато стане малко по-гъсто от кексово тесто. Тестото се доомесва на ръка. Оставя се да втаса.

Когато увеличи обема си се разточва голям блат. Маслото се разтапя. Блатът се намазва с маслото. Навива се на руло. Нарязва се на малко рилца по около 5 см. Подготвя се намазнена тава.

Малките рулца се нареждат едно до друго, така че да се виждат образувалите се охлювчета. Оставя се да втаса отново.

Жълтъкът се разбива с малко олио и вода. Намзава се питката. Поръсва се със сусам. Пече се до готовност.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар