Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Тестено руло с прошуто и сирена

Тестено руло с прошуто и сирена

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Тестено руло с прошуто и сирена
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Има ли прошуто, вкусът е повече от ясен"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 400 г
  • прошуто - 250 г
  • ементал
  • гауда - 200 г
  • лютеница - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточете тестото на правоъгълна кора. Намажете я с лютеница и наредете прошутото, отгоре нарязаните на тънки парчета сирена.

Завийте на стегнато руло и го преместете в продълговата форма за кекс.

Оставете да втаса и го намажете с разбитото яйце с прясно мляко.

Печете на 200 градуса за 35 минути.

Аз си отделих малко от тестото и направих декорация на соленото руло.

Тестеното руло с прошуто и сирена е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: