Начин на приготвяне
Приготвя се първо кремът, като се загрява 450 мл прясно мляко и захар, а с останалите 50 мл се разбърква пудингът на кашичка. Сипва се в горещото мляко и бъркаме докато сгъсти.
Снема се от котлона, добавете маслото и отново се разбърква. Покрива се с фолио да не хваща коричка и оставяме да се охлади. После се смесва със сладко от праскови и разбъркваме добре.
Взема се пакет кори, разделя се на 4 по 3 кори. Може и с две, както си прецените. Всяка кора се поръсва с олио и се намазва с четка. В долната тясна част се сипва 4-5 с. л. от крема.
Подгъваме двата края кори навътре и навиваме на руло, да не изтича кремът, но част от него пак изтече. Нареждаме 4 рула в намазана с олио тавичка, като отгоре също се мажат с олио или масло.
Печем в загрята фурна 180 градуса около 30-35 минути до зачервяване. Извадете кремките и с четка се намазват със сладко от праскови. Оставяме в хладилника до сутринта, после се нарязва на парчета в чиния.
Поръсваме с шамфъстък, моето е български вариант, но пък е ефектно. В сух тиган се запичат орехови ядки, охладени се начукват на парченца. Сладкарска зелена боя на прах се сипва в счуканите орехи, добавя се капки вода и бъркаме докато се оцветят в зелено.
Поръсваме и нападаме - вкусно е!