Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Лучено-чесново хлебче с кашкавал

Лучено-чесново хлебче с кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лучено-чесново хлебче с кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"За парти, за специални поводи или за неделните семейни обяди - най-вкусното предложение подготвихме специално за вас"

Необходими Продукти

  • за хляба
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
  • брашно - 500 г
  • За пълнеж
  • масло - 125 г
  • чесън - 4 скилидки
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто, оформете кръгъл хляб и оставете за 30 минути да се надигне.

Изпечете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност. Оставете хляба да изстине напълно.

Ако не желаете да месите, можете да си купите цял хляб и с него да приготвите хлебчето.

Нарежете хляба по вертикала и хоризонтал на квадрати, без да разрязвате долната кора, тя трябва да е цяла.

Смесете мекото масло със счукания чесън и лука нарязан на ситно.

От чесновата смес, поставяте между всички прорези, и посипвате отново навсякъде с настърган кашкавал.

Завивате целия хляб (и отдолу) с алуминиево фолио и го поставете в тава.

Печете в предварително нагрята само на горен реотан фурна, на 180 градуса за 20 минути.

Премахвате фолиото и запичате пълненото хлебче между 5-10 минути в зависимост от вашата фурна.

Лучено-чесновотп хлебче с кашкавал е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: