Начин на приготвяне
Замесете меко тесто, оформете кръгъл хляб и оставете за 30 минути да се надигне.
Изпечете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност. Оставете хляба да изстине напълно.
Ако не желаете да месите, можете да си купите цял хляб и с него да приготвите хлебчето.
Нарежете хляба по вертикала и хоризонтал на квадрати, без да разрязвате долната кора, тя трябва да е цяла.
Смесете мекото масло със счукания чесън и лука нарязан на ситно.
От чесновата смес, поставяте между всички прорези, и посипвате отново навсякъде с настърган кашкавал.
Завивате целия хляб (и отдолу) с алуминиево фолио и го поставете в тава.
Печете в предварително нагрята само на горен реотан фурна, на 180 градуса за 20 минути.
Премахвате фолиото и запичате пълненото хлебче между 5-10 минути в зависимост от вашата фурна.
Лучено-чесновотп хлебче с кашкавал е много вкусно.