Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени чушки»Панирани чушки с лучено-доматен сос

Панирани чушки с лучено-доматен сос

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Панирани чушки с лучено-доматен сос
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Любимата селска гозба от детството - панирани чушки с уникално сосче, което за отопите с хляб"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр., печени и белени
  • брашно - 100 г за паниране
  • сол - на вкус
  • червени домати - 1 - 2 броя, обелени
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 - 3 ск.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се посоляват и панират в брашно. Пържат се до златист цвят. Нареждат се в чиния по ръба на чинията.

Сосът се приготвя, като чесънът и лукът се нарязват на ситно и се запържват до омекване, прибавят се нарязани на ситно домати, черен пипер и сол на вкус.

Вари се до сгъстяване.

Изсипва се по средата в чинията с чушки.

Поръсва се с нарязания на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: