Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гювечета»Табиетлийско гювече

Табиетлийско гювече

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Табиетлийско гювече
Снимка: Яница Николова
1 / 4
19/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Важно е гювечето да е вкусно, а това става, като е приготвено по табиетлийски начин"

Необходими Продукти

  • домати - 3 бр. пресни
  • сирене - 300 г
  • чушки - 2 бр. зелена
  • люти чушки - 3 бр. зелени
  • яйца - 3 бр.
  • масло - около 6 с.л.
  • луканка - около 100 - 200 г
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - за поръсване
  • магданоз - пресен, за поръсване
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гювечетата се намазват с маслото, във всяко се нареждат тънки резени пресен домат.

Отгоре се слага филийка сирене, резени луканка, кръгчета от зелената чушка.

Поръсват се с черен и червен пипер. После се настъргва или нарязва кашкавал и се слагат капачетата.

Поставят се в студена фурна, после се включва на 220-240 градуса и се пече 15-20 минути.

След това се чуква по 1 яйце в гювече и се допича, около 10 минути на горен реотан.

Преди поднасяне се поръсва с магданоз нарязан на ситно и 1 зелено люто чушле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика в жанра!
22.12.2023 21:23