Перфектна питка

23/08/2018
Галя
отГаляНовак3
"Не ви трябва да сте майстори, за да приготвите перфектната питка, трябва ви тази рецепта и малко мерак "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 389
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте направо в купата на миксера топлото мляко, захарта и маята и след като се активира след 3 минути, добавете яйцата, олиото, киселото мляко и солта.

Брашното добавяйте поетапно и замесете гладко тесто, което не трябва да лепне по купата. Оставете го да си почине 20 минути.

Тестото се дели на 4 части и се правят топки, всяка от които се точи на кръг и се маже с масло, олио или мас.

Кръговете слагайте един върху друг - последният не се маже. В центъра сложете чаша с желания от вас диаметър, без значение е. Нарежете тестото на 8 горе-долу еднакви части и усучете всеки 2 пъти.

Оставете оформената питка да втасва, докато удвои обема си.

Разбийте жълтъка с прясното мляко и намажете питата, поръсете сусам и я изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до хубав златист цвят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар