Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Шоколадова Баклава

Шоколадова Баклава

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Точно когато си мислите, че животът просто не може да стане по-хубав, някой ви кани да опитате Шоколадова баклава"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пак.
  • олио
  • бисквити - 200 смлени
  • орехи - 200 г смлени
  • шоколад - 100 г
  • за сиропа
  • захар - 700 г
  • вода - 500 мл
  • портокали - 1 бр.
  • ванилова захар - 1 пак.
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се с приготвянето на сиропа. В тенджерка се смесват обеленият и нарязан портокал, захарта, водата и ваниловата захар. Оставя се да заври и след това още около 10 минути. След това се сваля от котлона и се оставя да изстине.

За плънката бисквитите, орехите и натрошеният шоколад (ситно нарязан с нож или смлян в чопър) се смесват в купа.

Разстилат се корите. Напръскват се леко с олио и се слагат около 4 с.л. от плънката. Хващат се два листа и се навива на руло. Така се процедира с останалите кори и плънка - напръсква се с олио едната кора, слага се от плънката и от 2 листа се навива руло.

Рулата се подреждат в намазнена тава и се нарязват на хапки. Пече се на 180 градуса около 30-40 минути. Когато е готова, се изважда от фурната и още гореща се залива с вече студения сироп.

Връща се във фурната, докато се охлади и се напои хубаво със сироп. На водна баня се разтапя шоколадът и с него се залива баклавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: