Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Селска яхния с грах и суджук

Селска яхния с грах и суджук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Селска яхния с грах и суджук
Снимка: Зори
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Не знаем от кое село сте, но със сигурност искаме да ни поканите там да опитаме тази селска яхния с грах и суджук"

Необходими Продукти

  • грах - 700 г консервиран
  • наденица - 4 бр. или суров суджук
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 200 г обелени
  • олио - 8 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 20 - 30 г, краве
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се обелват и нарязват на кубчета, запържват се в дълбок съд в загрятото олио.

След няколко минути се добавят ситно нарязаните пиперки и домати, граха, сол, червен пипер, брашно и 200 мл гореща вода. Захлупва се яхнията с капак и се изчаква около 15-20 минути, за да се задушат продуктите.

Добавят се чубрицата и нарязаните на парченца суджуци или наденички. Долива се още гореща вода, ястието се задушава за още 20 минути на бавен огън, отново под капак.

В хаванче се счукват скилидките чесън с малко сол, струйка олио и ситно нарязана люта чушка.

В самия край на готвенето се прибавя получената смес към яхнията, заедно с краве масло.

Изчаква се още 5-10 минути и яхнията е готова. Поръсва се с магданоз преди поднасянето.

Селската яхния с грах и суджук е много вкусна.

С грах препоръчваме да опитате и предложенията ни за телешко с грах и пилешка яхния с грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: