Селски зеленчукови кюфтета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
299
2k
557
399
25/08/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции18 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 403
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Зеленчукови Кюфтета

Начин на приготвяне

Измийте и почистете тиквичките и патладжана, след което ги рендосайте на едро ренде. Прехвърлете ги в купа и ги овкусете със сол. Оставете ги така за поне 1 час. След това ги отцедете много добре (може да ги намачкате, за да отделите максималното количество излишна вода).

Измийте, почистете и нарежете на много ситно чушката, а морковите рендосайте и ги прехвърлете при тиквичките и патладжана. Добавете още яйцето, наситнения магданоз и предварително настъргания кашкавал.

Накрая добавете и брашното (2 с.л.) и разбъркайте добре, за да се смесят хубаво продуктите. Загребете от така получената смес с помощта на супена лъжица и оформете 18 (или повече) кюфтенца. Всяко кюфте оваляйте в брашно.

Пържете в предварително загрято олио, като ги обръщате, за да се изпържат и от двете страни. Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска хартия. По желание може да ги поднесете с млечен сос.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар