Селски зеленчукови кюфтета

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20322450
25/08/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции18 бр.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 267
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете тиквичките и патладжана, след което ги рендосайте на едро ренде. Прехвърлете ги в купа и ги овкусете със сол. Оставете ги така за поне 1 час. След това ги отцедете много добре (може да ги намачкате, за да отделите максималното количество излишна вода).

Измийте, почистете и нарежете на много ситно чушката, а морковите рендосайте и ги прехвърлете при тиквичките и патладжана. Добавете още яйцето, наситнения магданоз и предварително настъргания кашкавал.

Накрая добавете и брашното (2 с.л.) и разбъркайте добре, за да се смесят хубаво продуктите. Загребете от така получената смес с помощта на супена лъжица и оформете 18 (или повече) кюфтенца. Всяко кюфте оваляйте в брашно.

Пържете в предварително загрято олио, като ги обръщате, за да се изпържат и от двете страни. Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска хартия. По желание може да ги поднесете с млечен сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар