Бърз и лесен пилешки шницел

ИвиИвиНовак44
27/08/2018
"С какво ще ги гарнирате, оставяме на вас да решите, ние обещаваме, че много ще ви харесат "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо803
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 2 бр.
  • краве масло - 50 г, разтопено
  • хляб - 2 - 3 филийки
  • мащерка - 3 стръка
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • лимони - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете всяка от пилешките гърди на две по дължина, така че да се получат 4 тънки шницела. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.

В блендер сложете филийките хляб, разтопеното масло, мащерката, овкусете със сол и пипер и разбийте до получаване на трохи.

Поръсете обилно пилешки гърди с получените трохи, леко ги притеснете и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-10 минути или до готовност на месото.

Сервирайте със салата от зеле и моркови и парченца лимон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар