Сладки бабини гъсенички

27/08/2018
"А едно време баба какви гъсенички правеше, точно като тези тук "
Приготвяне30 мин.
Готвене8 мин.
Общо38 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 765
  • Преглеждания за месеца909
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинска мас - 200 г мека
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • брашно - 600 - 700 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква мека мас и пудра захар, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб.

Чукват се яйцата, добавяме и ванилия и кора от лимон. Всичко се разбърква добре и с брашното се замесва средно тесто.

Късаме топче тесто и минаваме през шприц да се получи назъбена форма като гъсеничка.

Тази ми форма е по-малка, затова станаха по-дребни сладките, но може и по-големи.

Нареждат се върху хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна 180-200°C до леко златисто, да не се препичат.

Изваждаме и по избор се поръсват с пудра захар, но и така са чудесни за кафето.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Цеца Борисова
Курабийките станаха много сполучливи.
4
0
Теодора Митева
Бързи, лесни и много вкусни! Чудесна рецепта! Благодаря ви!
3
1