Начин на приготвяне
Затоплете водата и в нея разтворете маята.
Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете солта, разбъркайте и направете кладенче. Добавете маята и объркайте всичко с дървена лъжица. Ще се получи лепкаво тесто.
Покрийте купата с кърпа за около един час.
Изсипете тестото върху набрашнен плот и само оформете на топка. Захлупете тестото с купата, в която сте месили за още 30 минути.
През това време сложете йенската тенджера заедно с капака във фурната и я включете на 230 градуса, докато загрее напълно.
Извадете я внимателно и в нея сложете хлебчето. Върнете във фурната за 30 минути. Накрая махнете капака и допечете още 10-15 минути, докато се образува препечена коричка.
Ароматът на прясно изпечен хляб е нещо, което не може да се замени.
Опитайте!
Добър Апетит!
Източник: Елена Тенева - ЕлДи