Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашно Хлебче без месене в йенска тенджера

Домашно Хлебче без месене в йенска тенджера

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Домашно Хлебче без месене в йенска тенджера
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
27/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Така поднесено, направо ни се иска да започнем да месим"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мая - 1 пакет суха (д - р Йоткер)
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и в нея разтворете маята.

Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете солта, разбъркайте и направете кладенче. Добавете маята и объркайте всичко с дървена лъжица. Ще се получи лепкаво тесто.

Покрийте купата с кърпа за около един час.

Изсипете тестото върху набрашнен плот и само оформете на топка. Захлупете тестото с купата, в която сте месили за още 30 минути.

През това време сложете йенската тенджера заедно с капака във фурната и я включете на 230 градуса, докато загрее напълно.

Извадете я внимателно и в нея сложете хлебчето. Върнете във фурната за 30 минути. Накрая махнете капака и допечете още 10-15 минути, докато се образува препечена коричка.

Ароматът на прясно изпечен хляб е нещо, което не може да се замени.

Опитайте!

Добър Апетит!

Източник: Елена Тенева - ЕлДи

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: