Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват и обезкостяват на малки мръвчици. Запазва се бульонът им.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на едри парчета.
Зелето се измива. Нарязва се на ситно като за салата. Картофите и зелето се слагат да се варят в бульона от пилешкото. Ако е необходимо, се добавя вода.
Пилешките мръвчици също се добавят. Когато картофите са почти сварени, лукът се почиства и нарязва на ситно.
Прави се запръжка. В тиган се слага малко олио да загрее. Запържва се лукът. Добавя се брашното и доматеното пюре. Непрекъснато се бърка. Добавя се от бульона на чорбата. Когато запръжката е готова, се прибавя към чорбата.
Подправя се със сол и черен пипер.