Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Пъстър постен гювеч с тученица

Пъстър постен гювеч с тученица

Пъстър постен гювеч с тученица
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
29/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр. Средни
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • тиквички - 1/2
  • лук - 1/2 глава
  • бял патладжан - 1 бр. малък
  • грах - 5 с.л. от буркан
  • царевица - 2 с.л. , сварена
  • магданоз - 1/4 връзка
  • тученица -   шепа листа
  • шарлан - 3 с.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни фина
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме картофите на средно големи кубченца; моркова - на кръгчета; червените чушки, тиквичката, лука и белия патладжан на по-ситни кубченца.

Добавяме граха от буркан, сварената царевичка, наситнения магданаз и шепа листенца тученица. Подправяме с шарлана, хималайската сол, червения пипер, кимиона и куркумата.

Разбъркваме всичко и добавяме вода на око - във всяка тава различно - винаги водата трябва да е малко под нивото на картофите, а не да ги покрива, за да не стане много водно.

Разстиламе зеленчуците равномерно в тавата и слагаме да се пече. На 20-тата минута разбъркваме и оставяме още 20-25 минути да се пече във фурната, без да разбъркваме повече, за да се запече и картофките да заформят лека коричка.

След общо 40-45 минути печене постният гювеч е напълно готов и още при изваждането от фурната ни обгръща топъл и уютен аромат на печени зеленчуци, който ни пренася на село и украсява невероятния вкус на гювеча с детски спомени за селски градински манджи, приготвени с любов от Баба...

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: