Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на средно големи кубченца; моркова - на кръгчета; червените чушки, тиквичката, лука и белия патладжан на по-ситни кубченца.
Добавяме граха от буркан, сварената царевичка, наситнения магданаз и шепа листенца тученица. Подправяме с шарлана, хималайската сол, червения пипер, кимиона и куркумата.
Разбъркваме всичко и добавяме вода на око - във всяка тава различно - винаги водата трябва да е малко под нивото на картофите, а не да ги покрива, за да не стане много водно.
Разстиламе зеленчуците равномерно в тавата и слагаме да се пече. На 20-тата минута разбъркваме и оставяме още 20-25 минути да се пече във фурната, без да разбъркваме повече, за да се запече и картофките да заформят лека коричка.
След общо 40-45 минути печене постният гювеч е напълно готов и още при изваждането от фурната ни обгръща топъл и уютен аромат на печени зеленчуци, който ни пренася на село и украсява невероятния вкус на гювеча с детски спомени за селски градински манджи, приготвени с любов от Баба...
Чудно Вкусно!