Начин на приготвяне
Нарежете чушките и праза на кръгчета. Задушете ги в зехтина до зачервяване. Прибавете почистените печурките към тях и продължете да готвите. Когато омекнат, сложете наситнената целина и подправките. Разбъркайте и отстранете от печката.
Нарежете морковите на колелца. Картофите надребнете на кубченца, а броколито разделете на розички. Във вряща подсолена вода сложете морковчетата. Оставете да къкрят към две минути, след това поставете картофите и ги дръжте на огъня, докато омекнат и те.
Премахнете ги внимателно от течността и прехвърлете в тигана при останалия зарзават. В същата вода сварете и броколито за не повече от 3-4 минути. След това прехвърлете и него в тигана, като сложите още надребнените домати и магданоз. Рендосайте почистения джинджифил и разбъркайте.
Нарежете тиквичките на кръгчета и ги запържете в сгорещеното олио до златисто. Сложете ги върху хартия за печене, за да се освободят от ненужното олио.
Прехвърлете зарзавата от тигана в гювеч. Подравнете и покрийте със слой от тиквички. Поставете съда в леко затоплена фурна. След десетина минути включете фурна 200 градуса и печете още около 30 минути.
Коментари