Хумус с печени чушки и тахан

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
29/08/2018
"От Храна за Душата знаят..."
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо865
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Поставете сварения нахут в миксер, добавете сол, черен пипер и кимион. Добавете тахана и зехтина, миксирайте, докато консистенцията стане хомогенна. След това прибавете сока от 1 лимон.

Овкусете почистените и разполовени чушки със зехтин и сол и ги изпечете във фурна, предварително загрята на 250° C.

Нарежете хляба и го запечете във фурната при чушките, докато стане златист.

За маринатата нарежете магданоза и чесъна. Поставете в купа и добавете оцета, зехтина, солта и захарта. Смесете добре. Обелете изпечените чушки.

Разрежете главата чесън с обелката по екватора и я сложете да се запържи за кратко в тиган със загрята мазнина.

Изпечените чушки обелете и нарежете на малки кубчета и добавете към тях маринатата. Разбъркайте добре.

Натъркайте изпечения хляб със скилидка чесън.

Сервирайте хумуса, като гарнирате с печените чушки, печения чесън и филийките хляб.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар