Начин на приготвяне
Поставете сварения нахут в миксер, добавете сол, черен пипер и кимион. Добавете тахана и зехтина, миксирайте, докато консистенцията стане хомогенна. След това прибавете сока от 1 лимон.
Овкусете почистените и разполовени чушки със зехтин и сол и ги изпечете във фурна, предварително загрята на 250° C.
Нарежете хляба и го запечете във фурната при чушките, докато стане златист.
За маринатата нарежете магданоза и чесъна. Поставете в купа и добавете оцета, зехтина, солта и захарта. Смесете добре. Обелете изпечените чушки.
Разрежете главата чесън с обелката по екватора и я сложете да се запържи за кратко в тиган със загрята мазнина.
Изпечените чушки обелете и нарежете на малки кубчета и добавете към тях маринатата. Разбъркайте добре.
Натъркайте изпечения хляб със скилидка чесън.
Сервирайте хумуса, като гарнирате с печените чушки, печения чесън и филийките хляб.