Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Бистра Зеленчукова Супа с Амарант

Бистра Зеленчукова Супа с Амарант

Бистра Зеленчукова Супа с Амарант
Снимка: Илиана Първанова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средни
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 бр. средни, червени
  • тиквички - 1/2
  • лук - 1 глава
  • грах - 3 с.л. от буркан
  • царевица - 5 с.л. млечна, сварена, ронена
  • амарант - 6 с.л. златен
  • магданоз - 1/3 връзка
  • вода - 1.5 л
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л. фина
  • черен пипер - 1/3 ч.л., смлян
  • кориандър - 1 щипка, смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато заври водата, нарязваме картофите на средни кубчета и морковите на фини кръгчета. Слагаме ги да се варят заедно със златния амарант, тъй като на него също му трябва повече време, за да е напълно сварен.

След малко добавяме към тях на ситно нарязаните лук, тиквичка и червени чушки. После следват граха от буркан и сварената млечна царевица, която прилежно изронваме, запазвайки цялостта на зрънцата, за да е по-красиво.

След като всичко си заври заедно, малко преди да са напълно готови картофите, прибавяме и подправките - шарлан, хималайската сол, смлян черен пипер и кориандър, и накрая на ситно нарязания магданоз.

Много вкусна и красива бистра супа с цветни зеленчуци и златен Амарант, който при сваряване става прозрачен и блещукащ.

Разпределяме в 4 порции и поднасяме с препечен хляб със семена!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: