Начин на приготвяне
Нарежете месото на хапки. Загрейте олиото и запържете на висока температура месото за около 10 мин, като непрекъснато разбърквате.
Извадете месото и в мазнината сипете предварително нарязания на дребно лук. Когато лукът се запържи след около 5 мин, добавете наситнения чесън, червения пипер, брашното и доматите на кубчета и пържете още за около 3 мин.
Овкусете с дафиновите листа, захарта, солта и черния пипер. Върнете месото, разбъркайте и добавете вода, която да покрие продуктите. Оставете ястието да къкри за около 40 мин на слаб котлон.
При готовност на ястието отстранете дафиновите листа.
Загрейте маслото и запържете ориза, докато стане стъклен. Сипете вода съотношение 3 към 1 и варете на слаб огън, докато поеме водата и се свари.
Сервирайте тас кебапа с ориза, като поръсите с нарязан магданоз.