Салата с булгур и панирани патладжани

31/08/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се булгурът по указание с щипка сол и се отцежда. Вари се, докато зрънцата се разпукат, както при вареното жито.

В купа се разбива белтъкът, отделно се сипва галета и в тиган се загрява олио.

Патладжанът предварително се оставя във вода с малко сол да пусне горчивината и подсушен се нарязва на пръчици.

Всяка се топи първо в галета, после в белтък и пържим до златисто.

Нарязват се на парченца и смесваме със булгура.

Доматът се обелва и без семената се нарязва на кубчета заедно с кубчета от краставицата.

Овкусява се с подправки и поднасяме с листа пресен босилек.

Чудесна лятна салата!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар