Перфектните яйца на очи със суджук

31/08/2018
Йоли
отЙолиПомощник Готвач9878581
Приготвяне5 мин.
Готвене5 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо675
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр.
  • суджук - 40 г
  • горчица - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да се запичне с направата на соса. За целта горчицата се размива с малко вода и се овкусява със сол и черен пипер, по желание може да се добави и 1 скилидка чесън.

Нагрява се подходящ тиган с незалепващо покритие и около 1 с.л. масло, добавя се 1 с.л. от готовия сос с горчицата, чукват се яйцата и се оставят под капак за 3 минути, след което се добавя нарязаният на тънко суджук, оставя се още малко (този път без захлупване с капак) и се премахва от котлона.

След като се смъкне от котлона, се полива със соса от горчица и при желание може да се доукраси със сирене, минато през ренде.

За тези, които не обичат да си поливат яйца със сос, може да задушите яйцата в повече от 1 с.л. сос.

Приятен апетит! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар