Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Перфектните яйца на очи със суджук

Перфектните яйца на очи със суджук

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2331k1k2
Перфектните яйца на очи със суджук
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • суджук - 40 г
  • горчица - 30 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да се запичне с направата на соса. За целта горчицата се размива с малко вода и се овкусява със сол и черен пипер, по желание може да се добави и 1 скилидка чесън.

Нагрява се подходящ тиган с незалепващо покритие и около 1 с.л. масло, добавя се 1 с.л. от готовия сос с горчицата, чукват се яйцата и се оставят под капак за 3 минути, след което се добавя нарязаният на тънко суджук, оставя се още малко (този път без захлупване с капак) и се премахва от котлона.

След като се смъкне от котлона, се полива със соса от горчица и при желание може да се доукраси със сирене, минато през ренде.

За тези, които не обичат да си поливат яйца със сос, може да задушите яйцата в повече от 1 с.л. сос.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: