Начин на приготвяне
Трябва да се запичне с направата на соса. За целта горчицата се размива с малко вода и се овкусява със сол и черен пипер, по желание може да се добави и 1 скилидка чесън.
Нагрява се подходящ тиган с незалепващо покритие и около 1 с.л. масло, добавя се 1 с.л. от готовия сос с горчицата, чукват се яйцата и се оставят под капак за 3 минути, след което се добавя нарязаният на тънко суджук, оставя се още малко (този път без захлупване с капак) и се премахва от котлона.
След като се смъкне от котлона, се полива със соса от горчица и при желание може да се доукраси със сирене, минато през ренде.
За тези, които не обичат да си поливат яйца със сос, може да задушите яйцата в повече от 1 с.л. сос.
Приятен апетит!