Кренвиршки зайчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
161
569
1k
211
1
31/08/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо727
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • мая - 1 бр. суха
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
  • прясно мляко - около 250 мл или вода
  • захар - 1 щипка
  • кренвирш - 3 бр. големи или 6 бр. малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От зададените продукти омесваме меко пухкаво тесто.

В подходящ за омесване съд сипваме брашното, правим си кладенче, добавяме 1 по едно останалите съставки (без кренвиршите) и омесваме много добре.

Покриваме и оставяме да втаса около 30 минути.

Готовото отпочинало тесто се прави на малки топченца, колкото големината на юмручето ни.

Удължаваме това тесто (във форма на дълга змия), хващаме с палец и показалец средата на змията и я увиваме, така че след увиване да се получи пространство, където да сложим кренвирша.

За очи използваме много малко парче кренвирш, черен пипер на зърна или каквото друго се сетите.

Намазваме с масло или яйце.

Изпичаме на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар