Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като към топлото прясно мляко прибавяме разтопеното краве масло, разбити две яйца, суха мая, няколко капки есенция ром, ванилия и две супени лъжици захар.
Разбъркваме добре и прибавяме брашно, колкото поеме за еластично меко тесто (приблизително 500 г брашно). Тестото оставяме да втаса (може и в затоплена на 50 градуса и изключена фурна, но да е завито да не хване коричка ).От втасалото тесто правим топчета с различни размери.
Голямото топче разтегляме като фитил, с намаслени в разтопено краве масло ръце. Навиваме като охлювче. От другите топчета оформяме главата (като срязваме за уши ) и опашката. Слагаме оформените зайчета в тава, покрита с хартия за печене.
Намазваме зайчетата с разтопено краве масло и оставяме да втасат (отново може във фурната). Когато втасат, намазваме с разбито яйце, поръсваме със кристална захар и изпичаме на 180 градуса предварително нагрята фурна до готовност.