Тарт Татен с червен лук

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
31/08/2018
"Козе сирене, червен лук и класическият тарт татен - не може да устоите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г
  • краве масло - 130 г
  • вода - 200 мл
  • червен лук - 5 - 6 глави
  • сирене - 200 г (козе)
  • кафява захар - 100 г
  • куркума - 15 г
  • салвия/градински чай - 20 г
  • зехтин
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За да приготвите основата за тарта смесете в купа студеното масло на кубчета, брашното и куркумата. Разбъркайте с ръце. Добавете постепенно водата и омесете тестото.

За плънката карамелизирайте едро нарязания лук с кафявата захар в загрят съд с олио, подходящ за печене. Нарежете на ситно градинския чай и добавете в съда при лука.

Разточете масленото тесто с дебелина 5 мм и покрийте с него лука в съда. Подпъхнете краищата на тестото. Поръсете отгоре с кафява захар. Прехвърлете съда от котлона във предварително загрята на 200° C и изпечете за около 15 мин.

Когато тарта е готов, го обърнете в подходяща чиния за сервиране и поръсете с натрошено козе сирене.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар