Славянски гювеч с чушки и заешки дреболии

ЗорицаЗорицаГуру94525629194
01/09/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 359
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • заешки дреболии - 750 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кромид лук - 2 глави
  • чушки - 3 бр. (зелена, жълта и червена)
  • моркови - 2 бр.
  • бульон - 3 ч. ч. (домашен заешки или пилешки)
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л. черен
  • олио - 8 с. л.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, чушките и морковите се нарязват на ситни кубчета и се задушават до омекване в олиото.

След това към тях се добавят дреболиите и се запържват леко от всички страни, докато променят цвета си.

Оризът се измива и се поставя в тавичка. Върху него се подреждат дреболийките със зеленчуците и ястието се залива с 3 ч.ч. бульон, подправен със сол и черен пипер на вкус.

Ястието се пече във фурната на температура 180 градуса, докато оризът поеме течността.

Славянския гювеч със заешко се поднася топъл, гарниран с резенчета домат и поръсен с магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар