Начин на приготвяне
Лукът, чушките и морковите се нарязват на ситни кубчета и се задушават до омекване в олиото.
След това към тях се добавят заешките дреболии и се запържват леко от всички страни, докато променят цвета си.
Оризът се измива и се поставя в тавичка. Върху него се подреждат дреболийките със зеленчуците и ястието се залива с 3 ч.ч. бульон, подправен със сол и черен пипер на вкус.
Оризът на фурна се пече на температура 180 градуса, докато оризът поеме течността.
Славянския гювеч се поднася топъл, гарниран с резенчета домат и поръсен с магданоз.
Добър апетит!
Славянският гювеч с чушки и заешки дреболии е много вкусен.
Прочети също как се прави славянски гювеч стъпка по стъпка.