Панирани пилешки крила с чеснова паста

01/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 050
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 700 г охладени
  • марината
  • майонеза - 1 с л
  • соев сос - 3 с л
  • мед - 1 ч л
  • горчица 1 - ч л
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • панировка - 100 г готова
  • галета - 50 г
  • риган
  • чеснова паста
  • хляб - 2 бр. накиснати филии сух бял
  • картофи 2 бр. сварени
  • зехтин
  • сол - на вкус
  • чесън - 5 скилидки
  • оцет - 1 с.л.
  • орехи - 1 - 2 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити крилца се срязват на две, като се отделя копанчето в чиния. В малка купа смесваме майонеза, горица, мед, соев сос, риган, чесън на прах и сол на вкус.

С ръце се овалват в марината и се оставят за 1 час на хладно.

В чиния смесваме галета и готовата панировка с корнфлейкс. Всяко парче пилешко се овалва и нарежда върху хартия за печене в тавичка, отгоре леко се залива с 1 с.л. олио и печем на 200°C около 35-40 минути до златисто.

Приготвя се и чесновата паста. Първо се сваряват картофите, обелват се и нарязваме в купата на чопър или пасатор. Сух хляб без кората се накисва с вода и много добре се отцежда. Прибавя се при картофите заедно с чесън, сол, смлени орехови ядки, оцет и като се налива малко зехтин, пасираме на гладка еднородна смес.

Трябва да се получи гъстота на паста, която се опитва на вкус и при нужда се добавя каквото трябва.

Сервираме пилешките крилца с чеснова паста, поръсена с нарязан магданоз.

Много, много вкусно и върви с чаша бира или вино!

Дълбок тиган с каменно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 26 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бъдете модерни - хапвайте здравословна храна, но без да давате куп пари за нея, а само малко - за тиган с незалепващо каменно покритие. Голям, удобен за работа, позволяващ готвене на всички любими храни, които семейството ви обожава.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар