Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Гръцка чеснова паста

Гръцка чеснова паста

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Гръцка чеснова паста
Снимка: Аника Войт
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Всяко ястие става по-вкусно с тази гръцка чеснова паста"

Необходими Продукти

  • хляб - 5 бр. стар филийки
  • чесън - 6 скилидки
  • патладжани - 1 бр. печен
  • зехтин - 120 мл
  • орехи - 1 шепа смлени
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете коричките на филийките хляб и го накиснете хубаво във вода.

Изцедете го и заедно с предварително пресования чесън и обеления и нарязан на парчета патладжан го поставете в блендера.

Добавете зехтина и орехите и отново пасирайте до желаната консистенция.

Овкусете чесновата разядка със сол на вкус.

По желание добавете и сока на половин лимон (или малко оцет) към гръцката чеснова паста.

Тази апетитна разядка се комбинира отлично с любимите ви ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: