Пилешко на сач със зеленчуци и сметана

02/09/2018
"Опитайте и ще се уверите, че няма по-вкусно пилешко от това пилешко на сач със зеленчуци и сметана "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 368
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме сача на котлона да се загрее, намазан обилно с олио.

Пилешката пеперуда режем през средата, а после и всяко парче на две.

Чушките изпичаме, а лука нарязваме на ситно.

Картофите обелваме, нарязваме и изпържваме.

Гъбите подреждаме в намаслена тава, поръсваме със сол и върху всяка гъба поставяме по малко краве масло.

Печем на 220 градуса във фурна.

Когато сачът хубаво се е загрял, слагаме пилешкото месо и оставяме така, докато месото е почти готово.

Поръсваме с настърган кашкавал и изсипваме сметаната.

Поставяме сача във фурната и печем 2-3 минути, докато сметаната се разлее навсякъде по сача.

Поднасяме сача, като отгоре прибавяме пипера, гъбите и пържените картофи, добавяме магданоза и резените лимон.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар